Декомунізація шкільних лінійок

Пролинула інетом чутка, що нехороший Садовий заборонив випускні у школах і запропонував замінити їх на відправи у церкві. І почався срач.

При цьому всі як один забули, що є такі дві вкрай різні речі, як «урочиста лінійка» і «випускна вечірка». І що першою відають шкільні адміністрації, а другою — батьки випускників. І урочисті лінійки — таки да, не заборонити, але проводити без ЦУ так точно, бо я, ще недавній випускник, просто люто, бєшено хейтив тригодинне сидіння під промовами чинуш з управління освіти і колишніх випускників, котрі к успєху прішлі в межах області. Це при тому, що школа була доволі прогресивна.
Якщо учні хочуть зробити собі пам*ятне свято — окей, хай роблять його на випускній вечірці, але без хору, вокалістів і шкільного ансамбля пєсні і пляски, пригнаного на випускний з-під батога. Вчителі, котрі захочуть попрощатися зі своїми учнями — також прийдуть. Це сильно ліквідує головний біль абсолютно усім до одного. Але, як завжди, простіше зробити висновок, що «палітікі укралі у дєтєй кусочєк щястья», аніж почитати, чого стосується розпорядження. Шановні батьки, якщо ви раптом уже встигли в це повірити: не бійтеся, вам ніхто, боже збав, не забороняє влаштовувати гуляння своїм дітям у ресторанах чи клубах. Зрештою, це ж ваші гроші.
П.С. У мене в гімназії, котра була і є католицькою до мозку кісток, кожна лінійка починалась молебнем у церкві. І що б ви думали? Атеїсти на неї просто не ходили. Бачите, як усе просто?

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте